World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
--> -->
B-21 Raider

De B-21 Raider is een nieuwe bommenwerper ter vervanging van de huidige B-1B Lancer en B-52 bommenwerpers bij de Amerikanse Luchtmacht.

 

Eisen
In 2013 maakte de Amerikaanse luchtmacht bekend een behoefte te hebben aan 80-100 Long-Range Strike Bombers (LRSB). Eerder werd gezegd behoefte te hebben aan 175 nieuwe bommenwerpers. De nieuwe bommenwerper kan zowel onbemand als bemand zijn. Bemand, omdat deskundigen zeggen dat ook de techniek niet een vliegduur van 30 uur foutloos kan voltooien. De nieuwe bommenwerper moet vanaf 2025 in dienst treden bij de U.S. Air Force.

Ontwikkeling
2016
In maart 2016 werd bekend dat Pratt & Whitney de motoren zal ontwikkelen voor de B-21.

2015

Op 28 Oktober 2015 werd bekend dat het pentagon Northrop Grumman heeft verkozen boven het samenwerkingsverband van Boeing en Lockheed Martin. Het contract ter waarde van 80 miljard dollar bestaat uit de Engineering & Manufacturing Development (EMD) fase
en de levering van 21 bommenwerpers voor een vaste prijs van 21.4 miljard dollar.

2013

In Oktober 2013 werd bekend dat Boeing en Lockheed Martin samen zullen deelnemen aan de competitie voor de nieuwe bommenwerper. Northrop Grumman zal de andere deelnemer zijn.

2008
Halverwege 2008 werd in de orderboeken van het Amerikaanse bedrijf Northrop Grumman een opdracht ontdekt bij de secret projects ter waarde van 2 miljard dollar. Hierdoor wordt gedacht dat Northrop-Grumman de nieuwe bommenwerper zal ontwikkelen. Grumman (voorheen als zelfstandig bedrijf) ontwikkelde de B-2 Spirit.
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 6 Januari 2018