World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWMe
--> -->
OV-10 Bronco

De OV-10 Bronco is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Rockwell voor het Amerikaanse Korps Mariniers (USMC). Deze maakte zijn eerste vlucht in 1967. De OV-10 was bestemd als een Counter-Insurgency vliegtuig. Hij kan worden gebruikt voor lichte aanvalsmissies, verkenning, helikopter escorte, Forward Air Control en obbservatie.
356 Bronco's zijn gebouwd voor de Amerikaanse marine, het USMC en buitenlandse gebruikers. De Amerikaanse Luchtmacht nam in 1968 zijn eerste OV-10A in gebruik voor in Vietnam. De USAF heeft destijds 157 OV-10 Bronco's aangeschaft.
 

Versies

OV-10A: versie voor het USMC
OV-10B: versie voor Duitsland
OV-10C: versie voor Thailand (42 geleverd en nog steeds in gebruik)
OV-10D: Night Observation Surveillance (NOS) versie bestemd voor het USMC. Deze heeft verbeterde motoren, vleugelophangpunten voor rocked pods, flare pods, vrijeval bommen (250lb laser geleide bommen) en externe brandstof tanks. Ook zijn ze uitgerust met de AN/AAS-37 FLIR sensor en laser doel aanwijzer die gemonteerd zit in een draaiende bal onder de neus. Onder de romp is een M97 20mm machine geweer bevestigd. Verder kan de OV-10D worden uitgerust met APR-39 radar, ALE-39 chaff/flare dispensers en een IR motor uitlaat onderdrukkingssysteem.
OV-10E en -F: versie bestemd voor de Luchtmacht van Venezuela (16 vliegtuigen) en Indonesië (16 vliegtuigen).Amerikaanse Korps Mariniers OV-10D Bronco
OV-10D OV-10C van de Luchtmacht van Thailand
 

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com     best view by 1024 x 768 pixels

Laatst geüpdate: 12 Oktober 2014